Ο Μιχάλης Ροΐδης είναι αρχιτέκτων μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2007) και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου  “MArch  in Architecture & Urbanism” με άριστα από την Αρχιτεκτονική σχολή του Λονδίνου από το 2010.

Ο Μιχάλης ξεκίνησε να εργάζεται στο γραφείο το 2004, ως φοιτητής, κερδίζοντας μια σημαντική προπτυχιακή εμπειρία. Μετά την αποφοίτησή του ασχολείται συστηματικά με το γραφείο Landscape– Ροΐδης, συμμετέχοντας σε διάφορα έργα διαφορετικών κλιμάκων και τύπων, όπως βίλες, ξενοδοχεία, δημόσιοι ανοικτοί χώροι, σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού. Το έργο του χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα και σύνθετη σχεδίαση, δημιουργώντας έργα σύγχρονης δομής και αντίληψης.

Από το 2010 έως το 2011 συνεργάστηκε με τους αρχιτέκτονες Zaha Hadid στο Λονδίνο. Αρχικά συμμετείχε στον διαγωνισμό του νέου κτιρίου του Κοινοβουλίου του FNC (Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο) στο Αμπού Ντάμπι. Μετά από αυτό, συσχετίστηκε με την ανακατασκευή της πλατείας Ελευθερίας, ένα δημόσιο έργο – αστική πλατεία στην Λευκωσία, στην Κύπρο, στα στάδια της προκήρυξης του διαγωνισμού, της προμελέτης και της μελέτης εφαρμογής.