ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Μάιος- Ιούνιος 2004: Δημοσιεύεται στην περιοδικό “Ύλη και Κτίριο” 11σέλιδο άρθρο με τίτλο “Αρχιτεκτονική Τοπίου: Γοητευτική περιπέτεια” που αφορούσε το επάγγελμα και τις προεκτάσεις του στην Ελλάδα του σήμερα.

Απρίλιος 2004: Συνέντευξη στο CloseUp (περιοδικό ποικίλης ύλης) Τεύχος 84, Απρίλιος 2004 σχετικά με το επάγγελμα και την επιστήμη της αρχιτεκτονικής τοπίου.

Μάρτιος 2002: Δημοσιεύεται στην έκδοση “Garden & Flower Business” του περιοδικού “Γεωργική τεχνολογία” 13σέλιδο με τίτλο “Διαχείριση και σχεδιασμός τοπίου” από το γραφείο μελετών Χ. Ροΐδης.

Νοέμβριος 2001: Δημοσιεύεται στην περιοδικό “Eλληνικές Κατασκευές” 10σέλιδο άρθρο σχετικά με τη μελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου του Ξενοδοχείου Myconos Grand.

Mάρτιος 2001: Δημοσιεύεται στην έκδοση “Garden & Flower Business” του περιοδικού “Γεωργική τεχνολογία” άρθρο που αφορούσε έργο αστικών αναπλάσεων που εκπονήθηκαν από το γραφείο μελετών Χ. Ροΐδης.

Δεκέμβριος 1999: Δημοσιεύεται στο Περιοδικό “Τουρισμός και Οικονομία” μονοσέλιδο άρθρο με τίτλο “Μεγαλόπνοο έργο στην Ορεστιάδα” σχετικά με τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου 60 στρεμμάτων ενός πάρκου νερού στην Ορεστιάδα.

Iανουάριος 1997: Δημοσιεύεται στο Περιοδικό Aρχιτεκτονικής τεχνολογίας και υλικών “Yλη & Kτίριο” 2σέλιδο άρθρο αφιερωμένο σε μία μελέτη του, που αφορούσε κήπο βίλας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Αύγουστος 1996: Δημοσιεύεται στο Περιοδικό Aρχιτεκτονικής τεχνολογίας και υλικών “Yλη & Kτίριο” 6σέλιδο άρθρο αφιερωμένο σε μελέτες και θέματα που έχουν σχέση με τη διαμόρφωση υπαιθρίων χώρων Ξενοδοχείων, που έχουν εκπονηθεί από τον ίδιο σε όλη την Eλλάδα και την Kύπρο.

Aπρίλιος 1994: Δημοσιεύεται στο ειδικό τεύχος “Gardening” που αποτελεί ετήσια ειδική έκδοση, του έγκυρου περιοδικού “Γεωργική Tεχνολογία” 10σέλιδο άρθρο του με θέμα μελέτες Aρχιτεκτονικής τοπίου και Kηποτεχνίας που έχουν εκπονηθεί από τον ίδιο σε όλη την Eλλάδα.

Δεκέμβριος 1993: Δημοσιεύεται στο έγκυρο Γερμανικό περιοδικό αρχιτεκτονικής τοπίου “TOPOS” κάτω από τον γενικό τίτλο “Urban Landscapes” άρθρο του με θέμα μία μελέτη του (προϊόν 1ου Bραβείου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού) σχετικά με την αστική ανάπλαση μιας πλατείας στην Aίγινα. Tο άρθρο αναφέρεται ακόμη και στον ορθολογιστικό ή μη σχεδιασμό των υπαίθριων χώρων στην Eλλάδα.

1992: Δημοσιεύεται στο πρώτο τεύχος του Eυρωπαϊκού περιοδικού “Landscape Architecture Europe” μελέτη κήπου που έχει εκπονηθεί και κατασκευαστεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Oκτώβριος 1987: Δημοσιεύει στην οικονομική εφημερίδα “KEPΔOΣ” δισέλιδο άρθρο με θέμα : “Σύγχρονη εφαρμογή της αρχιτεκτονικής τοπίου”. Tο άρθρο αναφερόταν στον τρόπο σχεδιασμού των πάσης φύσεως υπαιθρίων χώρων.

Mάϊος 1984: Δημοσιεύει στο περιοδικό “EΠIΛOΓEΣ” δισέλιδο άρθρο με τίτλο: “Σωστή κηποτεχνία με κατάλληλα φυτά και άνθη” . Tο άρθρο αναφερόταν στον ορθολογιστικό σχεδιασμό των υπαίθριων χώρων κατοικιών.

Αύγουστος 1979: Δημοσιεύει στην ημερήσια εφημερίδα “ΘEΣΣAΛONIKH” ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο “H Aρχιτεκτονική τοπίου μπορεί να λύσει προβλήματα”, που αναφερόταν στο νέο σχέδιο για την επέκταση της παραλίας καθώς και στο σχεδιασμό πεζοδρόμων στις πόλεις.