ΠΡΟΦΙΛ

To γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου «LANDSCAPE-ROIDIS«, ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα τοπίου Χάρη Ροΐδη το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα έργα της εταιρείας ήταν σύνθετα, εγκαθιδρύοντας γρήγορα την φίρμα Landscape-Roidis ως ηγέτιδα στον τομέα της αρχιτεκτονικής τοπίου στην Ελλάδα.

Το 2000, η Landscape-Roidis άνοιξε δεύτερο γραφείο στην Αθήνα. Η ενέργεια αυτή επέκτεινε την μελετητική δραστηριότητα του Landscape-Roidis στο νότιο τμήμα της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό και η επιχείρηση μεγάλωσε γρήγορα.

Βασιζόμενοι στην εκτεταμένη εμπειρία μας στην υλοποίηση έργων σε μερικά από τα πιο περίπλοκα περιβάλλοντα της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Κύπρου και της Ρουμανίας, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις κάθε έργου. Μέσω της διαρκούς ανταλλαγής ιδεών και απόψεων με πελάτες, αρχιτέκτονες και άλλους επαγγελματίες, η Landscape-Roidis παράγει αρχιτεκτονική τοπίου πολύ υψηλού διαμετρήματος.

Η εταιρεία έχει κερδίσει περισσότερα από 20 βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Συνεχίζει να αμφισβητεί τα συμβατικά όρια της αρχιτεκτονικής τοπίου και η εργασία της επικεντρώνεται στην παραγωγή αξέχαστων τοπίων σε ένα ευρύ μελετητικό φάσμα, αυτό του αστικού σχεδιασμού, των παραλιακών μετώπων, των δημόσιων πάρκων, την ένταξη των αυτοκινητόδρομων στο τοπίο, των τουριστικών και οικιστικών έργων – που κυμαίνονται σε κλίμακα από μεγάλα και περιβαλλοντικά περίπλοκα, όπως το ακίνητο Lana Park των 70 στρεμμάτων στα Τίρανα, το δημόσιο πάρκο 170 στρεμμάτων στο Βόλο, το πάρκο Waterland των 170 στρεμμάτων, το παραλιακό μέτωπο της Ασπροβάλτας έκτασης 240 στρεμμάτων, έως μικρά και ιδιαίτερα όπως  πλατείες, πεζόδρομοι και κήποι. Αυτό που έχουν κοινό  όλα μας τα έργα είναι η πρακτικότητα, η ποιότητα, η ελκυστικότητα και η υψηλή αισθητική, προκειμένου να δημιουργηθούν μοναδικοί και αξέχαστοι χώροι.

Η φιλοσοφία σχεδίασης της εταιρείας βασίζεται στη μοναδικότητα κάθε έργου, τον χαρακτήρα του τοπίου, τη σχέση του τοπίου με την αρχιτεκτονική, τη λειτουργικότητα, την αισθητική, εξασφαλίζοντας μοναδικές συνθέσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών σε σχέση με τη μορφή και τη λειτουργία, επιτυγχάνοντας διαχρονικότητα στο έργο. Επιπλέον, η επιδίωξη της ποιότητας είναι θεμελιώδης στόχος της επιχείρησης στη φάση του σχεδιασμού που ξεκινάει από την ανάλυση του χώρου και την προμελέτη έως την ανάπτυξη σχεδιασμού και τη μελέτη εφαρμογής με τα κατασκευαστικά σχέδια, τις τεχνικές εκθέσεις, τον προϋπολογισμό και την επιτόπια επίβλεψη της κατασκευής.

Η εταιρεία παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες στους τομείς:

Αρχιτεκτονική τοπίου

Αποκατάσταση τοπίου

Εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Ε.Ι.Α.)

Αρχιτεκτονική

Η εταιρεία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε:

Εργολάβους

Κατασκευαστικές εταιρείες

ΟΤΑ

Κρατικοί φορείς
Δημόσιοι – Ιδιωτικοί Οργανισμοί
Ιδιώτες

Ξενοδοχεία