Πάρκο Θεάτρου


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Το «πάρκο θεάτρου» όπως ονομάστηκε ο χώρος λόγω της ύπαρξης ανοιχτού θεάτρου διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου σε αστικό πάρκο με μόνο νέο κτίσμα ένα αναψυκτήριο που προτάθηκε στην κορυφή ενός τεχνητού λόφου. Ο χώρος παλαιότερα ήταν απόλυτα επίπεδος, έκτασης 170 στρεμμάτων και χρησίμευε ως στρατιωτικό ελικοδρόμιο. Οι χρήσεις γης που προτάθηκαν και κατασκευάστηκαν ήταν: δύο τεχνητές λίμνες, λόφοι για τη δημιουργία τεχνητού  ανάγλυφου με στόχο να αποκτήσει ο χώρος πλαστικότητα και γεωμορφολογία, βοτανικός κήπος, χώρος κυκλοφοριακής αγωγής, λαβύρινθος, δρόμοι περιπάτου και καθιστικά σημεία πλήρως σκιασμένα. Η ένταξη του υπάρχοντος θεάτρου στο συνολικό χώρο του πάρκου με τη δημιουργία τεχνητού λόφου στο πίσω μέρος του, αποτέλεσε σχεδιαστικό στοίχημα που κερδίθηκε. Ο συνολικός χώρος εμπλουτίστηκε με φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, ώστε να αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και χώρο ανάπτυξης ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τους κατοίκους Ν. Ιωνίας και Βόλου.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: 
ΠΕΛΑΤΗΣ: 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: 
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ: Χάρης Ροΐδης
ΕΠΙΒΛΕΨΗ: Χάρης Ροΐδης
ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: Συνολική μελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου (προμελέτη, μελέτη εφαρμογής, επίβλεψη hard and soft landscape)
ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ: 
ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:
ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Ροΐδης