Residence in Potidea, Chalkidiki

LOCATION: Potidea, Chalkidiki, Greece
LANDSCAPE ARCHITECT: LANDSCAPE ROIDIS – Haris Roidis Landscape Architect
SCOPE: Master Planning, Detailed Design, Construction Administration, Construction Observation
AREA: 2000m2
YEAR OF DESIGN: 2003
CONSTRUCTION COMPLETION: 2005
PHOTOGRAPHS: Haris Roidis


SITE ANALYSIS
In the garden of this residence beside the sea in Nea Potidea Chalkidiki, in a glade of an already shaded landscape from the existing unique pine trees of Cassandra we developed areas for “beer life” of the family. On the basis of our philosophy in designing residential surroundings, always is given emphasis on acquired experience living the landscape rather than in the virtual landscape perception. So in the glade was implemented the shaded pergola, with barbeque area, with subsequently resting area-outdoor fireplace creating a dynamic utilitarian set. Materials used are wood for the floor (deck) of barbecue area and the pergola, local stone and plaster for seating “external fire place area”.