Yuga Hotel

 

SITE ANALYSIS

The LRA design studio undertook the full architecture and landscape architecture design of the new 5* YUGA HOTEL in Vlore Albania. The hotel is situated in a site of 3.800m2, faces the sea. It is located south of the city of Vlore, in an area which intended, through private investment, to attract a high level of tourism. The main design objective had as target the creation of a contemporary luxurious 5* hotel, integrated very well into the surrounding landscape. The hotel consists of 45 sea viewed luxurious rooms and 5 suites high tech designed. The main restaurant and the main lobby, with the magnificent sea and pool view, are situated in the road level while the long infinity swimming pool and the pool bar are located in the -5 floor level. All parallel activities (spa, interior swimming pool, conference center) are located in the swimming pool level, while the car parking area is situated in the basement under the swimming pool area. On the landscape part of the design, stone walls, aside the main hotel building, set an amphitheatric rhythm, with dense planting among them, to represent the stony hill of the background. The materials and colors are chosen to compliment the lines, the colors and the tradition of the Mediterranean and the stony landscape of the surroundings.

LOCATION: Vlore, ALBANIA
CLIENT: Yuga Hotel
LANDSCAPE ARCHITECT: LANDSCAPE ROIDIS – Haris Roidis Landscape Architect
SCOPE: Master Planning, Detailed Design, Construction Administration, Construction Observation
AREA: 3800 m2
YEAR OF DESIGN: 2016
CONSTRUCTION COMPLETION:
PHOTOGRAPHS: Haris Roidis